koszyk
       
 
   
masło karite (shea)
Jest bogate w witaminy A i E, które sprawiają,
że skóra jest gładka, nawilżona i natłuszczona.

Okres trwałości: 1 - 2 lat
INCI: Butyrospermum parkii butter

   
masło karite złote
Posiada właściwości mocno nawilżające,
zmiękcza i jedwabiście wygładza skórę.

Okres trwałości: 1 - 2 lat
INCI: Pentadesma butyracea butter

   
masło z awokado
Masło z awokado jest bardzo kremowe i posiada
lekki charakterystyczny zapach.

Okres trwałości: 2 lata
INCI: Persea Americana Seed Butter

   
masło kakaowe
Zawiera naturalne antyutleniacze neutralizujące
działanie wolnych rodników, niszczących skórę,
nadaje skórze połysk i gładkość.

Okres trwałości: 2-5 lat
INCI: Theobroma cacao butter

   
masło z mango
Bardzo dobrze wygładza i nawilża skórę.


Okres trwałości: 2 lata
INCI: Mangifera Indica Seed Butter

   
olej arganowy
Olej ten zawiera witaminę E oraz bardzo dużą
ilość substancji biologicznie czynnych.


Okres trwałości: 12 - 18 miesięcy
INCI: Argania spinosa oil

   
olej jojoba złoty
Jojoba charakteryzuje się bardzo wysoką
zgodnością biologiczną ze skórą.
Może być używany do pielęgnacji skóry wrażliwej.


Okres trwałości: odporny na jełczenie
INCI: Buxus chinensis

   
olej kokosowy
Olej kokosowy ma działanie chłodzące
i uspokajające.


Okres trwałości: 1-2 lat
INCI: Cocos nucifera oil

   
olej kokosowy frakcjonowany
Olej kokosowy ma działanie chłodzące
i uspokajające.


Okres trwałości: 2 lata
INCI: Caprylic/Capric Trygliceride

   
olej makadamia
Olej makadamia posiada wyjątkowe właściwości
regeneracyjne.


Okres trwałości: 6-12 miesięcy
INCI: Macadamia Ternifolia

   
olej palmowy
Olej palmowy stosowany jest w produkcji
luksusowych, twardych mydeł.


INCI: Elaeis guinensis

   
olej sojowy
Żółty, lekki olej o słabym zapachu.


Okres trwałości: 6-12 miesięcy
INCI: Glicine Soja (Soybean) Oil

   
collagen

Collagen Transdermalny
Po 25 roku życia, skóra człowieka przestaje
wydzielać swój naturalny kolagen powodując
powstawanie pierwszych oznak starości.
Kosmetyki w oparciu o kolagen naturalny
wygładzają skórę oraz nadają jej miękkość
i elastyczność.



INCI: Hydrolyzed Collagen

   
gliceryna kosmetyczna

Szczególne zastosowanie znajduje w kremach
ochronnych na zimę, żelach, emulsjach.



INCI: Glycerin


   
proszek perłowy

Pearl Powder
Proszek perłowy przyspiesza odnowę komórek
skóry, rozjaśnia ją, a także opóźnia
pojawianie się zmarszczek.
Perły są używane w kosmetyce do nawilżania
i odmładzania skóry. Zawierają sole wapnia
i oligoelementy: sole magnezu, sodu,
krzemu i fosforu.
Mają działanie antybakteryjne i detoksykujące.



INCI: Pearl Powder

   
keratyna

Hydrolizat keratyny
Jest to proteina, która jest
klasyczną substancją czynną
stosowaną w pielęgnacji i kosmetyce.
Chroni włosy przed uszkodzeniami
oraz działa na nie wzmacniająco.



INCI: Hydrolized keratin


   
elastyna

Elastyna - proszek
Jest to proteina, która jest
klasyczną substancją czynną
stosowaną w pielęgnacji i kosmetyce.
Dodawana do szamponów i odrzywek
chroni włosy przed uszkodzeniami
oraz działa na nie wzmacniająco.



INCI: Hydrolyzed elastin


   
skwalan

Skwalan jest substancją aktywną
będącą składnikiem ludzkiego sebum.
Skwalan pomaga rozprowadzać
i wchłaniać oleje i masełka. Szczególne
zastosowanie znajduje w kremach ochronnych
na zimę, lotionach, pomadkach do ust.


Okres trwałości: 2 lata
INCI: Squalane

   
algi morskie

-to wodne rośliny jednokomórkowe,
filtrujące wodę, w której się znajdują
i wzbogacające ją w cenne mikroelementy.
Bogate w składniki mineralne, witaminy,
aminokwasy oraz proteiny - zapewniają
właściwe odżywianie skóry i prawidłową
regeneracje jej komórek.



INCI: Spirulina